Ex -Yu

Lazarevčanin čija je supruga pala s djetetom: Sigurno nije skočila

Lazarevčanin čija je supruga pala s djetetom: Sigurno nije skočila
Foto: YouTube/Screenshot | Lazarevčanin koji je izgubio ženu i dijete: Sigurno nije skočila

Svakim danom, moj Teo je malo bolje. To mi uliva nadu da će se oporaviti, da će biti dobro - kaže Nikola T, čija supruga Aleksandra E. (29) i trogodišnji sin su u petak ujutro pali sa terase njihovog stana na šestom spratu solitera u Karađorđevoj ulici 37 u centru Lazarevca.

Aleksandra je od zadobijenih povreda odmah preminula, dok je njen i Nikolin sinčić sa teškim povredama prevezen u Urgentni centar, gdje je hitno operisan. Sljedećeg dana, sa teškim povredama glave, abdomena i unutrašnjih organa, prebačen je u Univerzitetsku dječiju kliniku, na dalje liječenje.

"Nisam ga video. Zbog celokupnog stanja, i njegovog, ali i virusa koji vladaju, obilazi ga samo lekarsko osoblje. Osetljiv je, a ne bih da ja nečim pogoršam njegovo stanje. Evo sada sam se čuo sa lekarima, sin je bio na snimanju i čekam da mi jave rezultate", priča Nikola T. koga je ekipa "Blica" zatekla u stanu sa čije terase su pali Aleksandra i Teodor, koga svi zovu Teo.

O samoj nesreći Nikola ne želi da priča jer, kako napominje, "ne zna još šta se stvarno desilo". Prethodnog dana, u četvrtak sve je bilo normalno, Aleksandra je nekoliko puta sinčića izvodila napolje. Uveče su razgovarali o uobičajenim stvarima. Ni jedno od njih nije gledalo televiziju, jer to nije ni običaj u njihovom domu.

"Spavao sam, bio sam umoran od posla prethodnih dana. Nije istina da sam to jutro došao iz treće smene i legao. Aleksanadra i ja smo na spavanje otišli te noći, možda oko pola jedan, ali sam ja bio premoren pa ništa nisam čuo. Tek me je probudilo lupanje policajaca. Otvorio sam, a oni, naoružani pištoljima, samo su me pitali gde je terasa, pokazao sam im i otrčali su tamo - objašnjava neutješni suprug Aleksandre E.

Još ne želi da nagađa da li je Teo protrčao pored kupatila u kome je bila Aleksandra E, i otrčao na terasu na kojoj je bila stolica i popeo se na nju, i da li je nesrećna žena vidjela sinčića kako se penje na ogradu terase i pokušala da ga spase, ali su oboje pali. Ne zna ni da li se zbilo tako, kao ni da li je dječačić sam otvorio vrata dnevne sobe i terase, ili ih je prethodno supruga otvorila.

"Znam samo da moja supruga nije imala nikakvih samoubilačkih ideja, i da sigurno nije skočila da bi ubila sebe i dete. Imala je planove u životu", navodi Nikola.

Tri dana prije tragedije Aleksandri je bio 29 rođendan.

"Želja joj je bila da završi fakultet, defektologiju. Ostalo joj je još pet ispita i prijavila je polaganja. San joj je bio da se zaposli, da odnegujemo sina. Da dočekamo da ga ženimo. Da imamo jedan normalan život, normalnu porodicu. I zato tvrdim da nikakvih samoubilačkih misli nije imala", kaže neutješni suprug.

Novi detalji ove tragedije biće poznati po završetku istrage. Nikola T. je dao izjavu policiji, a vještače se svi tragovi na terasi, posebno otisci na ogradi, da li ima dječakovih i majčinih. Nikola nije mogao da precizira kada će Aleksandra biti sahranjena, jer mu nije bilo poznato kada je biti urađena obdukcija. Tek poslije toga porodica će moći da preuzme tijelo i isprati Aleksandru na poslednji put.

Odmah posle nalaženja tela na platou iznad "Lastrinih" poslovnih prostorija, Aleksandrini rođaci kategorički su odbacili mogućnost da se ona ubila i da je sa sobom željela da povede i sinčića.

"Niti je ona imala nekih samoubilačkih ideja i nagona. Obeležila ju je smrt oca, koji se mlad predozirao, ali je odlučila da se bori i pomaže ljudima. Upravo zbog toga nikada se ne bi odlučili da sebi, a kamoli detetu oduzme život. Stradala je kao požrtvovana majka, da bi spasila svoje dete. Sina je volela više od sebe, i to je i dokazala", rekla je njena tetka odmah posle tragedije i dodala da je tijelo unesrećene bilo mokro kada je pala, pa je vjerovatno iz kupatila istrčala kada je vidjela da sinčić ide na terasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije