Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Lažni MMA borci sa Balkana uhapšeni zbog šverca cigareta

Lažni MMA borci sa Balkana uhapšeni zbog šverca cigareta
Foto: Pressalert | Lažni MMA borci sa Balkana uhapšeni zbog šverca cigareta
N.N.

Petorica državljana Srbije, među kojima i četvorica navodnih MMA boraca, uhapšeni su nedaleko od Temišavara, jer su u cisterni umjesto gasa prevozili 12.500 boksova cigareta.

Policija je zaustavila cisternu beogradskih tablica, firme "Trans Gas Crane 2006 DOO" koja je u Rumuniju ušla preko prelaza kod grada Žambolija.

Od vozača su tražili da provjere cisternu, a vozač je pokušao da ih prevari, tvrdeći da je rezervoar pod pritiskom, pošto, navodno, prevozi plin.

Međutim, policajci su bili uporni i otkrili su ogromno skladište cigareta "ašima", koje su među najtraženijima na crnom tržištu. U mercedesu A klase, koji je bio u pratnji cisterne, bila su četiri MMA borca, koji su nadgledali cisternu.

Rekli su da idu na takmičenje, ali nisu znali da kažu ni gdje se niti kada se održava to takmičenje, zbog čega su odmah bili sumnjivi, pišu beogradski mediji.

Vađenje cigareta trajalo je cijelu noć, jer su kutije bile pažljivo postavljene u prazna mjesta u rezervoaru.

"Da cisterna nije služila za prevoz nafte ili plina, dokaz su unutrašnji zidovi koji su potpuno zarđali", naveli su lokalni mediji.

Sumnja se da je njihov cilj bio da cigarete dostave partnerima, a zatim da se vrate u Srbiju. Grupa je, kao se sumnja, to radila na svakih 15 dana, a cigarete su iz Crne Gore stizale u Srbiju, a potom su transportovane u Rumuniju, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije