Ex -Yu

Ležala mrtva u stanu 42 godine?

Ležala mrtva u stanu 42 godine?
Ležala mrtva u stanu 42 godine?

ZAGREB - U tavanskom stanu u zagrebačkom naselju Medvešćak susjedi su pronašli leš žene koja je nestala prije 42 godine!

Trojica predstavnika stanara provalila su u zaključan stan, jer je trebalo regulisati njegov vlasnički status. Na krevetu spavaće sobe našli su leš, za koji se pretpostavlja da je ono što je ostalo od Hedvige Golik, rođene 1924. godine. Iako je u prostoriji pronađena i njena lična karta, identitet žene još nije pouzdano utvrđen jer se tijelo zbog truleži sasvim promijenilo.

Nije tačno poznato koliko je dugo starica mrtva, a stanari su izjavili da su se tek u posljednje vrijeme iz stana počeli širiti neugodni mirisi.

U stan se pokojnica uselila 1961. godine, a od komšija se saznaje da joj ga je u nasljeđe ostavio nadzornik zgrade Hinković kojem je bila ljubavnica. Hanžeković je stan, pak, dobio umjesto plate za gradnju zgrade na Medvešćaku 77.

Svi stanovi u zgradi u kojoj se dogodio ovaj nezapamćen slučaj pripadali su bivšoj Stambenoj zadruzi "Đuro Salaj". Hedviga Golik povremeno je živjela u tavanskom stanu od 69 kvadrata. Stanari su znali da je nema, ali je nisu tražili.

"Bojali smo se ranije ući u stan da ne povrijedimo stanarsko pravo", kažu susjedi s Medveščaka 77.

Oni koji je se sjećaju, Hedvigu opisuju kao usamljeni tip žene koja se ni s kim nije družila.

"Pisao sam policiji da gospođe nema još kad je počeo rat, jer smo onda obavještavali stanare što raditi u slučaju uzbune. Tada smo već znali da je nema 25 godina", rekao je susjed Mirko Horvatić.

Policija službeno vodi Hedvigu Golik kao nestalu već 35 godina, dakle od 1973. godine, kada ju je navodno zadnji put vidjela komšinica koja sada živi u Domu penzionera. Ali komšije s Medveščaka tvrde da Hedvige početkom devedesetih već nije bilo dvije i po decenijea, što znači da je mrtva ležala u stanu iznad njihovih glava pune 42 godine.

Policija je objavila da na mjestu događaja nisu nađeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije