Ex -Yu

Likvidiran Željko Bulatović kao osveta za ubistvo u Istočnom Sarajevu?

Likvidiran Željko Bulatović kao osveta za ubistvo u Istočnom Sarajevu?
Foto: Arhiva/Mjesto ubistva Miroslava Lazarevića | Likvidiran Željko Bulatović kao osveta za ubistvo u Istočnom Sarajevu

​Crnogorac Željko Bulatović (55), koji je sinoć ubijen u Novom Sadu, kako pišu beogradski mediji likvidiran je iz osvete za smaknuće u Istočnom Sarajevu 16. oktobra 2016.

Tada je ubijen Miroslav Lazarević (32), a za ovu egzekuciju su u Banjaluci osuđeni Saša Vidović (35) i Aleksandar Bulatović (31), koji je sin ubijenog Željka Bulatovića.

Vidović je osuđen na 20 godina, a Bulatović na 19 godina robije.

Miroslav Lazarević (32), član osuđivane auto-mafije iz Istočnog Sarajeva, ubijen je 16, oktobra 2016. godine u mafijaškoj sačekuši. Zločin se dogodio oko dva sata iza ponoći kada su izvršioci na Lazarevića otvorili vatru dok se automobilom golf 7 vozio kroz Beogradsku ulicu.

Lazarević (32) je ubijen hicima iz automatske puške pronađene u BMW X 5, koji je nedugo nakon ubistva zapaljen u Aleji lipa u Sarajevu. Čak 23 čaure pronađene su na mjestu ubistva Lazarevića, i nekoliko fragmenata zrna izvađenih iz tijela i garderobe ubijenog ispaljeni iz automatske puške koja je pronađena u zapaljenom BMV.

Motiv likvidacije Bulatovića je očigledno osveta za ovo ubistvo. Prema nezvaničnim informacijama koje je prenio Kurir muškarac je ubijen hicem iz pištolja, a svjedoci iz okolnih zgrada su čuli bar jedan pucanj i potom pokušaje repetiranja.

Ubijeni Bulatović je navodno živio u petospratnici, ispred koje je ubijen, a doselio se prije šest mjeseci.

(Kurir)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije