Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Linta: Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja

Linta: Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja
Foto: N.N. | Linta: Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja
Tanjug

BEOGRAD - Momčilo Bajagić Bajaga, čiji je koncert u Karlovcu nedavno otkazan na zahtjev dijela udruženja hrvatskih ratnih veterana, izjavio je da razumije njihovo nezadovoljstvo, ali da on za to nije kriv, a predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta mu je danas zamjerio na takvom stavu.

"Prema Bajagi, ispada da se on slaže da lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajišški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku", smatra Linta.

Bajaga je za N1, uoči koncerta u Varaždinu, odgovorio i na "prozivke" hrvatskih ratnih veterana da je u Kninu 1993. godine pjevao "četničke" pjesme i rekao da to nije istina.

Za Lintu je i ta Bajagina izjava sporna.

"Bajaga treba da bude ponosan što je 1993. godine pjevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira, da bi se dodvorio hrvatskoj javnosti i da bi mogao da nastupa u današnjoj Hrvatskoj, gdje se otvoreno rehabilituje zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav ''Za dom spremni''", naveo je Linta u pisanoj izjavi, dostavljenoj medijima.

Zamjerio je Bajagi i što je, kako kaže, "prećutao provokativnu tvrdnju novinarke N1, da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području".

Srpski narod, navodi Linta, nije 1991. godine okupirao područje sjeverne Dalmacije, Like, Korudna, Banije, Slavonije, Baranje i zapadnog Srema već je tu živio vjekovima, što, kaže Linta, "Bajaga treba da zna".

Vezana vijest: Bajaga: Prozivke nemaju veze ni sa mnom ni s muzikom

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije