Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Linta: Kolinda Grabar Kitarović bezočno laže o Vukovaru

Linta: Kolinda Grabar Kitarović bezočno laže o Vukovaru
Foto: Tanjug | Linta: Kolinda Grabar Kitarović bezočno laže o Vukovaru
Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, ocjenio je u nedjelju kao antievropsku izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da u Vukovaru nisu sazreli uslovi za ćirilicu i poštovanje prava Srba, sve dok se ne rješe tzv. velike stvari.

"Hrvatska predsjednica iznosi bezočnu laž da se u Vukovaru krše prava većinskog hrvatskog naroda i da je tobože prvo potrebno da se procesuiraju ratni zločini protiv Hrvata u Vukovaru, a da se tek onda poštuju nacionalna i ljudska prava prava vukovarskih Srba", saopštio je Linta.

Tom izjavom, naveo je on, Kolinda Grabar Kitarović je po ko zna koji put potvrdila da krši Ustav, Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, Zakon o upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina, kao i evropske vrijednosti, posebno, ljudska prava i vladavinu prava.

Linta ističe da Grabar Kitarović besramno ćuti na činjenicu da su u Vukovaru u proljeće 1991. godine hrvatske paravojne formacije počele da sprovode teror nad srpskim narodom i uništavaju srpsku imovinu. Posebno je važno naglasiti, kaže Linta, da su sve civilne žrtve u Vukovaru bile upravo posljedica te ustaške agresije.

Prema podacima Udruženja srpskih porodica ubijenih, poginulih, nestalih i nasilno odvedenih lica „Protiv zaborava”, koje djeluje u Hrvatskoj, tokom ljeta i jeseni 1991. godine u Vukovaru je ubijeno ili nestalo više od 120 Srba, rekao je Linta i podsjetio da za navedene zločine protiv Srba niko nije optužen, a kamoli osuđen.

On je pozvao Tužilaštvo za ratne zločine da konačno počne da procesuira brojne zločine nad Srbima u Vukovaru.

"Bez kažnjavanja hrvatskih zločinaca i odbacivanja lažne teze o tzv. velikosrpskoj agresiji, nije moguće govoriti o smirivanju tenzija i pomirenju Srba i Hrvata u Vukovaru i Hrvatskoj", zaključio je Linta u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije