Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Linta: Licemjerna poruka Pupovca upućena Radmanu

Linta: Licemjerna poruka Pupovca upućena Radmanu
Foto: N.N. | Linta: Licemjerna poruka Pupovca upućena Radmanu
Srna

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta nazvao je licemjernom poruku predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca upućenu hrvatskom ministru spoljnih poslova Goranu Radmanu da Hrvatska obezbijedi srpskim turistima da ih ne napadaju i ne ispisuju poruke "Za dom spremni".

Linta je u pisanoj izjavi naveo da je izjava Pupovca potpuno nebitna u odnosu na činjenicu da je zajedno sa Borisom Miloševićem zvanično priznao da je zločinačka akcija "Oluja" bila legalna i legitimana vojno-policijska akcija.

"Pupovac i Milošević prešli su crvenu liniju i njihova anticilizacijska odluka o odlasku Miloševića u Knin je ništavna za krajiške Srbe, Srbiju i čitav srpski narod", istakao je Linta.

Prema njegovim riječima, Hrvatska će sada mahati u međunarodnoj zajednici da su Srbi priznali zločinačku akciju "Oluja" što im je nedostajalo u prethodnom periodu.

"Jasno je da će Plenković i drugi hrvatski zvaničnici sada biti spremni da posjete nekoliko mjesta gdje su ubijani srpski civili da bi pokazali kako su tobože neki pojedinici iz hrvatskih jedinica počinili ratni zločin i da je to civilizacisjki gest", naveo je Linta.

Istovremeno će, napomenuo je, po ko zna koji put poslati poruku da je "Oluja" bila "veličanstvena pobjeda" a da je takozvani domovinski rat bio "čist, pravedan i odbrambeni rat".

Pupovac je danas poručio hrvatskom ministru Radmanu da osigura srpskim turistima da ih ne napadaju u Hrvatskoj i ne ispisuju im poruke.

Radman je juče odbacio kao netačnu tvrdnju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je "Oluja" bila najveće etničko čišćenje u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, te ocijenio da se Vučić "miješa u unutrašnja politička pitanja Hrvatske".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije