Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Linta: Pupovac i Milošević prešli crvenu liniju

Linta: Pupovac i Milošević prešli crvenu liniju
Foto: N.N. | Linta: Pupovac i Milošević prešli crvenu liniju
Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da predsjednik SDSS Milorad Pupovac "besramno pokušava da uvjeri javnost u Srbiji da je učešće predstavika Srba na proslavi Oluje početak mira i pomirenja dva naroda".

Linta smatra da Pupovcu još nije jasno da učestvovanje Miloševića na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Kninu predstavlja najdublju uvredu i poniženje za srpski narod, posebno za krajiške Srbe.

"Pupovac besramno i bezobrazno pokušava da uveri javnost u Srbiji da je učešće Borisa Miloševića na proslavi proterivanja krajiških Srba početak mira i pomirenja Srbije i Hrvatske i dva naroda i uslov da hrvatska vlast osudi zločine nad Srbima i izrazi žaljenje zbog tih zločina", naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

Pupovac i Milošević su, smatra Linta, prešli crvenu liniju jer su poslali jasnu poruku da priznaju "najbezočnije laži" hrvatske strane da je Oluja bila legalna i legitimna akcija i da su Srbija i krajiški Srbi bili agresori.

"Hrvatska će sada sramnu i skandaloznu odluku vrha SDSS-a da koristi u međunarodnoj zajednici kako su i predstavnici Srba priznali zakonitost i opravdanost zločinačke akcije Oluja", smatra Linta.

Linta kao neviđeno licemjerje naziva izjavu Pupovca da je Milošević bio na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Kninu da bi se zaustavilo ratovanje politikama sjećanja i komemoracija i da bi se one počele transfomirati u poruke mira i pomirenja, kao i da bi se osudili zločini počinjeni nad Srbima i iskazalo žaljenje zbog stradanja Srba.

Linta kaže da Pupovac nema moralno pravo da donosi samostalno odluke o tako važnoj temi jer, kako tvrdi, većina Srba koji su živjeli u Hrvatskoj pre rata sada žive u Srbiji, Srpskoj i trećim državama zbog ustaške politike Franje Tuđmana.

U saopštenju Linta ponavlja da nijedan pravi srpski predstavnik i nijedan častan Srbin ne bi nikada smio da bude 5. avgusta u Kninu gdje se proslavlja protjerivanje Srba.

"Vrhunsko je licemjerje kada hrvatski premijer Plenković i hrvatski ministri deklarativnio osuđuju zločine nad Srbima i tobože žale zbog tih zločina a istovremeno slave svakog 5. avgusta u Kninu proterivanje i ubijanje našeg naroda, ponavljaju svakodnevno lažni mit o srpskoj agresiji, rehabilituju ustašku ideologiju, veličaju ratne zločince, neriješavanju pitanje nestalih Srba i imovinske i brojne druge probleme protjeranih Srba", navodi Linta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije