Ex -Yu

Linta: Zabraniti obilježavanje akcije "Oluja"

Linta: Zabraniti obilježavanje akcije "Oluja"
Foto: Ilustracija | Linta: Zabraniti obilježavanje akcije "Oluja"

BEOGRAD - U Kninu se svakog 5. avgusta slavi proterivanje i ubijanje Srba, otimanje, pljačkanje i uništavanje srpske imovine, veličaju zločinci i širi mržnja prema preostalim Srbima, izjavio je danas predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta i ocijenio da se treba aktivno boriti u međunarodnoj zajednici da se zabrani obilježavanje akcije "Oluja".

Linta u saopštenju navodi da te činjenice, ali i mnoge druge potvrđuju da je temelj današnje Hrvatske, kako kaže, zloglasna i genocidna NDH, te da je akcija "Oluja" udruženi zločinački poduhvat i nastavak ustaških operacija iz vremena Drugog svjetskog rata čiji je cilj bio potpuno uništenje srpskog naroda.

"Jedan od preduslova da se hrvatski narod suoči sa svojom genocidnom i ustaškom prošlošću jeste da se Hrvatskoj zabrani obeležavanje zločinačke akcije "Oluja", kaže Linta.

Linta dodaje da je jasno da današnja Hrvatska nije sposobna da bude moderna država u kojoj se poštuju temeljne vrijednosti današnjeg svijeta i da zbog toga postaje sve više faktor nemira i nestabinosti u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije