Ex -Yu

Lipljan: Uhapšeno sedam osoba zbog šverca kokaina

Lipljan: Uhapšeno sedam osoba zbog šverca kokaina
Foto: Ilustracija/Arhiva | Lipljan: Uhapšeno sedam osoba zbog šverca kokaina

PRIŠTINA - Predstavnici tužilaštva u Prištini i Kosovske policijske službe saopštili su da je tokom današnje akcije zaplijenjeno 400 kilograma kokaina i uhapšeno sedam građana samoproglašenog Kosova, te da se akcija nastavlja.

Glavni tužilac Aleksander Ljumezi rekao je na konferenciji za novinare u Prištini da je po nalogu Specijalnog tužilaštva i u saradnji sa kosovskom policijom, italijanskim i albanskim vlastima, zaplijenjeno 400 kilograma kokaina čija vrijednost dostiže 20 miliona evra.

Uz kokain, koji je transportovan iz Brazila, zaplijenjen je novac, automobili i druge stvari koje će, kako je rekao, služiti kao dokazna sredstva.

Direktor Kosovske policije Sabedin Mehmeti rekao je da je današnja akcija plod saradnje sa italijanskim i vlastima Albanije.

On je naveo da je uhapšeno sedam građana samoproglašenog Kosova, a da se za još nekoliko traga te da je u toku pretraga još nekoliko lokacija na kojima se, kako se sumnja, krije dio dopremljene količine kokaina namijenjene zapadnom tržištu.

"Pošiljka je na Kosovo stigla 15. maja", precizirao je Mehmeti, dodajući da se akcija nastavlja i da je izvjesno da će biti novih hapšenja.

Ljumezi i Mehmeti nisu ni demantovali, niti potvrdili nezvanične informacije iz policijskih izvora da je u kamionu sa mesom iz Brazila dopremljeno oko tonu i po kokaina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije