Ex -Yu

Ljekar iz Kikinde živu pacijentkinju proglasio mrtvom, dao otkaz

Ljekar iz Kikinde živu pacijentkinju proglasio mrtvom, dao otkaz
Foto: Ilustracija | Ljekar iz Kikinde živu pacijentkinju proglasio mrtvom, dao otkaz

KIKINDA - Ljekar Hitne službe kikindskog Doma zdravlja N. B. (30) dao je otkaz i prije isteka suspenzije jer je pacijentkinju proglasio mrtvom, iako je žena bila živa.

On je načinio grešku prilikom pregleda pacijentkinje u njenoj kući, gdje je Hitna služba došla po pozivu porodice, jer je ona bila u teškom zdravstvenom stanju. Ljekar kikindskog Doma zdravlja dao je otkaz u ovoj ustanovi i prije isteka suspenzije koja mu je izrečena, pišu "Večernje novosti".

Pacijentkinja je poslije pogrešne dijagnoze živjela još četiri dana, a preminula je u Opštoj bolnici u Kikindi. Ljekar je nadređenima priznao grešku, a unutrašnja kontrola, koja je ispitivala ovaj slučaj, utvrdila je da je pogriješio jer prilikom pregleda pacijentkinje nije koristio ni stetoskop ni EKG aparat, te nije pravilno postupio prilikom utvrđivanja vremena i uzroka smrti.

"Lekar je bio suspendovan na 15 dana, ali je sam podneo zahtev za raskid ugovora o radu i pre isteka tog roka. To znači da on više nije zaposlen u ovoj ustanovi. Prethodno je priznao svoju grešku i shvatio da je najbolje da sam okonča ovaj za sve nas težak slučaj. Teško da bismo mogli da pređemo preko ovog propusta, jer se, nažalost, ponovio", objasnila je dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja, prenose "Novosti".

Lekar N. B. je dvije godine radio u kikindskom Domu zdravlja. Najprije godinu dana u ambulanti u Banatskom Velikom Selu, a onda isto toliko u Hitnoj službi, kao ljekar opšte prakse. Ovo mu je bilo prvo zaposlenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije