Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Ljekar podmetnuo svoju krv i urin da "izvuče" brata

Ljekar podmetnuo svoju krv i urin da "izvuče" brata
Foto: Ilustracija | Ljekar podmetnuo svoju krv i urin da "izvuče" brata
N.N.

Zbog sprečavanja dokazivanja policija je krivično prijavila 36-godišnjeg ljekara iz Virovitice, koji je podmetnuo svoje uzorke kako bi od prekršajne odgovornosti "izvukao" brata koji je imao saobraćajnu nesreću.

Virovitičko-podravska policija u petak je saopštila kako je istragom utvrdila da je spomenuti doktor 30. marta, u večernjim satima dok je bio van službe, s bratom došao u prostorije županijskog Zavoda za hitnu medicinu gdje je zaposlen.

Naime, njegov brat je istoga dana u alkoholiziranom stanju izazvao saobraćajnu nesreću, pa je Opštinsko državno tužilaštvo naložilo uzimanje njegove krvi i urina radi analize na alkohol.

Kako bi otežao dokazivanje tog prekršaja, osumnjičeni je iskoristio svoju ljekarsku dužnost te je bez znanja ostalog medicinskog osoblja podmetnuo svoje uzorke krvi i urina, koji su zatim zapakovani i poslani na vještačenje u Zagreb.

Krivični zakon propisuje da će se kaznom zatvora od jedne do osam godina kazniti onaj ko s ciljem da navede na davanje lažnog iskaza ili da spriječi ili oteža dokazivanje u prekršajnom postupku te upotrijebi silu, prijetnju ili kakav drugi oblik prisile ili im obeća, nudi ili daje dar ili kakvu drugu korist.

(24sata.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije