Ex -Yu

Ljekar podmetnuo svoju krv i urin da "izvuče" brata

Ljekar podmetnuo svoju krv i urin da "izvuče" brata
Foto: Ilustracija | Ljekar podmetnuo svoju krv i urin da "izvuče" brata

Zbog sprečavanja dokazivanja policija je krivično prijavila 36-godišnjeg ljekara iz Virovitice, koji je podmetnuo svoje uzorke kako bi od prekršajne odgovornosti "izvukao" brata koji je imao saobraćajnu nesreću.

Virovitičko-podravska policija u petak je saopštila kako je istragom utvrdila da je spomenuti doktor 30. marta, u večernjim satima dok je bio van službe, s bratom došao u prostorije županijskog Zavoda za hitnu medicinu gdje je zaposlen.

Naime, njegov brat je istoga dana u alkoholiziranom stanju izazvao saobraćajnu nesreću, pa je Opštinsko državno tužilaštvo naložilo uzimanje njegove krvi i urina radi analize na alkohol.

Kako bi otežao dokazivanje tog prekršaja, osumnjičeni je iskoristio svoju ljekarsku dužnost te je bez znanja ostalog medicinskog osoblja podmetnuo svoje uzorke krvi i urina, koji su zatim zapakovani i poslani na vještačenje u Zagreb.

Krivični zakon propisuje da će se kaznom zatvora od jedne do osam godina kazniti onaj ko s ciljem da navede na davanje lažnog iskaza ili da spriječi ili oteža dokazivanje u prekršajnom postupku te upotrijebi silu, prijetnju ili kakav drugi oblik prisile ili im obeća, nudi ili daje dar ili kakvu drugu korist.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije