Ex -Yu

Ljubiša Šljivić poslije dva mjeseca i 1.000 kilometara stigao u Kragujevac

Ljubiša Šljivić poslije dva mjeseca i 1.000 kilometara stigao u Kragujevac
Foto: Srna | Ljubiša Šljivić poslije dva mjeseca i 1.000 kilometara stigao u Kragujevac

KRAGUJEVAC - Ljubiša Šljivić, koji je prije dva mjeseca iz rodnog sela Donje Biljane kod Zadra krenuo u pješački pohod radi prikupljanja sredstava za četvorogodišnjeg Iliju Milanovića iz Beograda - da ozdravi i načini svoj prvi korak, danas je stigao u Kragujevac gdje živi.

Ljubiša Šljivić, koji je kao dvogodišnji dječak izbjegao u "Oluji" iz rodnog sela sa majkom i ocem, prikupio je za malog Iliju nekoliko desetina hiljada evra, prenosi RTS.

U putu je proveo 62 dana i prešao 1.020 kilometara. NJegov put je išao preko Knina, Dinare, Bosanskog Grahova, Drvara, Bosanskog Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta, Prijedora, Banjaluke, Prnjavora, Dervente, Modriče, Šamca, Brčkog, Bijeljine, Pavlovića mosta, Badovinaca, Sremske Mitrovice, Rume, Inđije, Stare Pazove, Beograda. U centru Kragujevca danas su ga dočekali sugrađani.

Tokom ovog putovanja, kaže da je bio dočekan i ugošćen kod gradonačelnika, načelnika opština, ali da su ga posebno građani u svim gradovima i selima dočekivali sa radošću.

Ljubiša nije upoznao Iliju i njegovu porodicu prije pohoda i sa dječakom se sreo tek prije dva dana na Avali, prenosi RTS.

"Kontaktirao sam njegovu majku preko Facebooka, pitao da li mogu da prikupljam novac za njihovog sina i tako je krenulo. Onda je bilo simbolično, a Koracima za Ilijin prvi korak sam i nazvao čitavu akciju, nadam se da će to biti sve u najboljem redu", kaže Ljubiša Šljivić.

Ovo nije prvi put da Ljubiša pješači humanitarno, a kaže da će nastaviti da na ovaj način pomaže bolesnoj djeci. Ni ovaj put mu, kako je istakao, nije bio naporan.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije