Ex -Yu

Lokalizovan požar u Obrenovcu, dvije žene se vode kao nestale

Lokalizovan požar u Obrenovcu, dvije žene se vode kao nestale
Foto: Twitter | Lokalizovan požar u Obrenovcu, dvije žene se vode kao nestale
N.N.

​Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je požar u kineskom tržnim centru u Obrenovcu lokalizovan.

On je rekao da više ne prijeti opasnost za okolne zgrade.

Prema njegovim riječima, stanari iz okolnih zgrada su i dalje evakuisani i nemaju dozvolu da se vrate u stanove jer prvo treba da se uvede struja, koja je morala biti prekinuta kako bi vatrogasci mogli da uđu u zgradu.

"Te zgrade nisu u opasnosti i građani će vrlo brzo moći da se vrate u svoje stanove. U ovom trenutku skida se bakarni krov, površine 800 metara kvadratnih, sa objekta tržnog centra, kako bi vatrogasci i policija mogli da uđu sa gornje strane i izvrše uviđaj. Danas ćemo saznati da li je bilo žrtava ovog velikog požara", rekao je Vesić.

Kako je podsjetio, šest osoba je lakše povrijeđeno - dva vatrogasca, radnik komunalnog preduzeća i tri nepokretne osobe koje su se nagutale dima i koje su prebačene u dom zdravlja.

"Nažalost, dve žene se u ovom trenutku vode kao nestale, ne znamo šta se dogodilo sa njima dok se ne izvrši potpuni uviđaj," naglasio je Vesić.

On je istakao da su se tokom jučerašnjeg dana dogodila dva požara, u Zemunu i Obrenovcu.

"To govori da moramo više da vodimo računa o protivpožarnim propisima jer se požari uglavnom dešavaju zbog ljudske nemarnosti. Nadam se da će se ubuduće više voditi raćuna o poštovanju ovih propisa", zaključio je Vesić.

 

(B92

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije