Ex -Yu

MUP: U potragu za tijelom dvogodišnje Danke uključila se i žandarmerija

MUP: U potragu za tijelom dvogodišnje Danke uključila se i žandarmerija
Foto: Srna | MUP: U potragu za tijelom dvogodišnje Danke uključila se i žandarmerija

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da se u potragu za tijelom dvogodišnje Danke uključilo 50 pripadnika Žandarmerije na potezu od sela Zlot ka mjestu Sumrakovac, a akcijom pretrage terena rukovodi načelnik Policijske uprave Bor Zoran Milijić.

Iz policije su naveli da pripadnici Službe za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije, zajedno sa kolegama iz Bora i pripadnicima Policijske uprave Bor, intenzivno rade na pronalaženju tijela dvogodišnje djevojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

Od momenta prijave nestanka 26. marta u potrazi za nestalom djevojčicom učestvovalo je više stotina pripadnika MUP-a koji su intenzivno radili na detaljnoj pretrazi šireg i užeg područja u ovom dijelu Borskog okruga, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora zbog sumnje da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju. Na teret im se stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D, otac i brat osumnjičenog D.D, zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo djevojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog preminuo je u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana, prenosi Srna.

U međuvremenu je direktor javnog preduzeća "Vodovod" u Boru podnio ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga, nakon što su dvojica zaposlenih uhapšena zbog sumnje da su učestvovala u ubistvu djevojčice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije