Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Mačku udario auto, žena htjela da je dokrajči letvom

Mačku udario auto, žena htjela da je dokrajči letvom
Foto: Specijalistička veterinarska praksa Mustać | Mačku udario auto, žena htjela da je dokrajči letvom
N.N.

"Maca je još kod nas u ambulanti i nije dobro, kritično je i ne znamo kako će završiti", rekao je Joso Mustać, veterinar Specijalističke veterinarske prakse Mustać u Zadru.

Kod njega je u srijedu oko podneva završio crno bijeli muški mačić star četiri do pet mjeseci. Daskom ga je izudarala 82-godišnja žena, a prijavio ju je prolaznik , te je dobila krivičnu prijavu, prenosi portal "24sata.hr".

"Sumnja se da je 18. prosinca, oko 12 sati, na ulici Ive Andrića u Zadru drvenom daskom više puta udarila mačku i ozlijedila je. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja protiv 82-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", kažu u policiji.

Mačku je navodno najprije udario automobil, a onda ju je starica pokušala dokrajčiti letvom.

"Tako mi je rekao čovjek koji ju je donio. Ima dislokaciju lijevog lakatnog zgloba, frakturu donje vilice, dvije-tri razderotine i ožuljotinu. Dali smo joj antišok, infuziju, vitaminske dodatke, a operirat ćemo je ako se stabilizira, jer u ovakvom stanju ne bi podnijela ni narkozu ni tešku operaciju", kaže veterinar Mustać.

Sljedećih 48 sati, prema njegovom mišljenju, ključni su za preživljavanje mačke koja je navodno i bez vlasnika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije