Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Magla u Srbiji, ne vidi se "ni prst pred okom"

Magla u Srbiji, ne vidi se "ni prst pred okom"
Foto: Mondo.rs | Magla u Srbiji, ne vidi se "ni prst pred okom"
Srna

BEOGRAD - Gusta magla u Srbiji smanjuje vidljivost na prilazima Beogradu, na svim putevima u Vojvodini, te auto-putevima Beograd-Niš i Beograd-Novi Sad.

Na pojedinim mjestima vidljivost je smanjena na 50 metara, a vozači navode da ne negdje ne vidi "ni prst pred okom".

Magla otežava saobraćaj na Zrenjaninskom i Pančevačkom putu, auto-putu od Novog Sada prema Subotici, veoma je gusta na Obrenovačkom putu pored Save, a ima je i na novom auto-putu "Miloš Veliki" između Lajkovca i Obrenovca.

Kada je riječ o autoputu Beograd–Niš, posebno gusta magla je izražena na dionici Niš–Pirot i Leskovac–Vranje, javlja Radio-televizija Srbije.

Magla ugrožava bezbjednost i usporava saobraćaj na većini puteva u Braničevskom okrugu, na područja Požarevca, Smederevske Palanke i Velike Plane.

Vozačima se savjetuje puna odgovornost za volanom, vožnja sa upaljenim "maglenkama", a kada je gusta magla potrebno je upaliti sva četiri pokazivača pravca i držati maksimalno rastojanje između vozila.

Ako je vidljivost nemoguća, na trenutak bi trebalo prekinuti putovanje i bezbjedno se skloniti s puta.

Avionski saobraćaj na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, uprkos nepovoljnom vremenu, odvija se nesmetano.

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da se magla očekuje i tokom noći po kotlinama, riječnim dolinama i u nižim dijelovima Srbije. Vidljivost će biti smanjena i na manje od 100 metara.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije