Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Majka prije mjesec dana ostavila bebu u taksiju, a sada se vratila i odvela je u Švajcarsku

Majka prije mjesec dana ostavila bebu u taksiju, a sada se vratila i odvela je u Švajcarsku
Foto: N.N. | Majka prije mjesec dana ostavila bebu u taksiju, a sada se vratila i odvela je u Švajcarsku
N.N.

Priča o ostavljenoj bebi u taksi vozilu u Vrnjačkoj Banji dobila je neočekivan obrt. Poslije gotovo mjesec dana provedenih na odjeljenju neonatologije Opšte bolnice “Studenica”, djevojčicu je majka, koja je prethodno ostavila u taksi vozilu, zajedno sa ocem sada preuzela i odvela u Švajcarsku, gdje par živi 20 godina.

Nesrećna beba je prve dana života provela u bolnici, bez roditelja. Napredovala je, a socijalne službe su utvrdile sa su stekli uslovi da dijete bude predato roditeljima. Stručni tim Centra za socijalni rad iz Trstenika kojem je zbog mjesne nadležnosti pripao slučaj, procijenio je da su roditelji spremni da vode brigu o djetetu, bez obzira na činjenicu da su je prethodno napustili, pa im je djevojčica vraćena.

Naime, radnici Centra iz Trstenika su od početka bili na vezi sa socijalnim službama iz Švajcarske, gdje otac i majka, koja ima sedmoro djece, već 20 godina žive i rade. Kako saznaje Blic, porodica je na evidenciji Službe socijalne pomoći u Švajcarskoj jer su ranije imali bračnih i porodičnih nesuglasica.

Otac je odmah nakon što je saznao šta se dogodilo, došao u Trstenik jer je i porijeklom iz ovih krajeva i sve vrijeme sarađivao sa Centrom za socijalni rad.

“Nisu lišeni roditeljskog staranja. U saradnji sa švajcarskim službama, odlučeno je da kada se vrate, budu pod njihovim stalnim nadzorom. Majka je ispričala da je ona ustvari došla u Srbiju, i u okolinu Trstenika kako bi pripremila papire za blizance koje je dovela. U tom trenutku je navodno krenuo prijevremeni porođaj i ona je morala da se sama porodi. Rekla je da nije imala nikakav plan”, kaže izvor upoznat sa slučajem.

Ostalo je nejasno zašto je ostavila bebu u taksiju i otišla. Navodno je odgovor majke bio da je bila pod velikim stresom. Ali, Centar za socijalni rad iz Trstenik i socijalna služba iz Švajcarske su donijeli odluku da ne budu lišeni roditeljstva.

Majka ostavila bebu u korpi, a rekla da je mačka

Podsjetimo, žena iz Smedereva koja je ostavila bebu u taksiju u Vrnjačkoj Banji, porodila se u selu Jasikovica kod Trstenika. Pošto je medicinska sestra, porođaj je uradila sama, ali nije ugrozila bebu.

Pretpostavlja se da je jedan od scenarija, da zbog toga što se porodila blizu Trstenika i našla u taksiju, koji je bio parkiran u blizini autobuske stanice. Vjeruje se da je žena sa blizancima od pet godina i bebom u korpi i krenula u Vrnjačku Banju kako bi bebu negdje ostavila.

“Pitala me da li imam neku ženu kod koje bi mogla da ostavi bebu. Pošto sam rekao da nemam, dao sam joj svoj broj i ostao sa bebom u taksiju”, rekao je tada taksista Miloš Mitrović, koji je cijeli slučaj prijavio i odnio bebu u Dom zdravlja u Vrnjačkoj Banji.

Žena koja je ostavila bebu staru nekoliko dana u taksiju je na privremenom radu u Švajcarskoj i majka čak sedmoro dece. Krila je da ima dijete u korpi, rekavši prvobitno da je u njemu mačka. U Vrnjačkoj Banji je izašla sa djecom i rekla taksisti da ih sačeka. Ali, vozač kada je shvatio da se majka neće vratiti, odmah je odveo dijete u bolnicu.

Vezane vijesti:

Žena ostavila korpu sa bebom u taksiju i nestala

(Blic)

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije