Ex -Yu

Mala Sofija napreduje iz dana u dan

Mala Sofija napreduje iz dana u dan
Foto: Screenshot | Liječenje male Sofije napreduje iz dana i dan

Oko dva mjeseca nakon primanja lijeka Zolgensma jednogodišnja Sofija Markuljević, koja boluje od mišišćne atrofije, napreduje iz dana u dan, naveli su na Facebook stranici "Za Sofijin prvi korak".

"Pozdrav dragi ljudi, javljamo se iz Los Anđelesa, otprilike dva meseca nakon prijema Zolgensme. Želimo samo da vas pozdravimo i da zahvalimo još jednom za sve što ste učinili za Sofiju. Sofija napreduje iz dana u dan, hvala Bogu, primetno je jača, kontrola glave je mnogo bolja, a kada je postavimo u sedeći položaj, može samostalno da sedi nekoliko minuta. Dane provodimo na fizikalnim i okupacionim terapijama, jer su neke stvari i dalje jako teške za nju i pred nama je još mnogo posla, ali nećemo odustati! Sofija i dalje dobija velike količine steroida, pa je to razlog što ćemo možda ostati ovde malo duže nego što je planirano na početku... Još jednom hvala što ste i dalje uz nas, kao i uz drugu decu kojoj je potrebna pomoć", stoji u objavi na Facebooku.

Mala Sofija stigla je na liječenje u Los Anđeles 23. avgusta.

Lijek za ovu bolest je najskuplji na svijetu - košta nevjerovatnih 2.100.000 dolara i registrovan je samo u Americi.

Mjesecima je Srbija prikupljala novac za Sofijino liječenje, uključili su se brojne poznate ličnosti, kompanije, mediji. I prva pobjeda je postignuta - 30. jula, Markuljevići su objavili da je novac prikupljen. Takođe, novac je sakupljan i u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije