Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Mandić: Đukanović glavni partner Soroša na ovim prostorima

Mandić: Đukanović glavni partner Soroša na ovim prostorima
Foto: Screenshot / Youtube/Sputnik | Mandić: Đukanović glavni partner Soroša na ovim prostorima
Srna

PODGORICA - Mreža Džordža Soroša, čiji je glavni partner na ovim prostorima crnogorska vlast, najsnažniji je mehanizam hibridnog rata u kolonizaciji Crne Gore, izjavio je danas jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

On ističe da se preko ove mreže perfidno napada na temeljne vrijednosti hrišćanstva, a mete su nacionalni identitet, suverenost država, Srpske pravoslavna crkva, porodica, nacionalni patriotizam u oružanim snagama, kao i tradicionalni moral.

"Soroševa mreža usmjerava političko javno mnjenje, kontroliše korumpirane funkcionere, razbija opozicione partije, sabotira proteste i amortizuje narodno nezadovoljstvo", naveo je Mandić u pisanoj izjavi.

On je naveo da je Soroš prvi put primijenio metode hibridnog rata gradeći kontakte vlasti Mila Đukanovića s evropskim bankarima za uvođenje njemačke marke u Crne Gore.

"Soroš je, takođe, obezbijedio Đukanoviću veze sa globalnim bankarskim neokolonijalistima, kroz kupovinu CKB i Arsenal Tivat, preko njegove investicione grupacije Trigranit. Porto Montenegro je tako, u najvećem dijelu, postao igraonica za bogate globalne bankare, tajkune i kriminalce", tvrdi Mandić.

On je pozvao sve građane, medije i nevladine organizacije iz Crne Gore, koje je prethodnih godina podržala Soroševa fondacija, da prekinu saradnju s njim kako bi istinski pomogli promjene u Crnoj Gori.

"DF je postao dio ogromnog pokreta koji vodi planetarnu bitku protiv ove pošasti na svim meridijanima. Danas su zajedno evropski narodnjaci i konzervativci s američkim republikancima i evroazijskim patriotama koji su najduži vremenski period bili predmet brutalnog napad ovog opasnog čovjeka i njegove organizacije", naveo je Mandić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije