Ex -Yu

Mandić: Usvajanje Rezolucije istorijska sramota i tragedija

Mandić: Usvajanje Rezolucije istorijska sramota i tragedija
Foto: Tanjug/Arhiva | Mandić: Usvajanje rezolucije istorijska sramota i tragedija
Srna

PODGORICA - Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je da se "u Srebrenici desio zločin, a ne genocid i naglasio da je istorijska tragedija i sramota da su predsjednik parlamenta Crne Gore Aleksa Bečić, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik vlade Dritan Abazović i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović proglasili Srbe za genocidan narod".

"Ovakvu rezoluciju /o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici/, sramotnu i neodgovornu, nije usvojio ni parlament u BiH", rekao je Mandić i dodao da će je koristiti svi neprijatelji Srba u regionu.

On je rekao da je danas imao i telefonski razgovor sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji je, kako kaže, ogorčen zbog odluke parlamenta da usvoji Rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

Mandić je rekao da se odnos snaga u Crnoj Gori vratio na nivo prije 30. avgusta, te da su jučerašnjim glasanjem Srbi proglašeni genocidnim narodom, kao i da su odnosi sa Srbijom razoreni.

On je na konferenciji za novinare u Podgorici rekao da nije vjerovao da će dio vlasti učiniti nešto gore u odnosu na ono što je Milo Đukanović uradio kada je priznao Kosovo i naglasio da su mu iz Crkve rekli da Krivokapić nema više njihovu podršku.

"Niko nije vjerovao da možemo da se suočimo sa ovakvom izdajom, sa ovakvom podlošću, ali izgleda da je to cijena demokratije", naveo je Mandić.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je da su Bečić, Abazović i Đukanović izglasali najsramniju i najizdajničkiju odluku protiv srpskog naroda.

Knežević ističe da se Milo Đukanović sinoć "vratio" kroz Rezoluciju, a pitanje je da li je i odlazio, imajući u vidu poteze Zdravka Krivokapića.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć Rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za usvajanje Rezolucije glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

Rezolucija, između ostalog, podrazumijeva "da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid i da je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka".

Tekst rezolucije predvidio je i da 11. jul bude proglašen Danom sjećanja na žrtve Srebrenice, da se afirmiše mir i stabilnost i da se pozovu javne institucije da istraže ratne zločine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije