Ex -Yu

Marihuana u tegli nutele, hašiš u donjem vešu

Marihuana u tegli nutele, hašiš u donjem vešu
Foto: carina.rs | Marihuana u tegli nutele, hašiš u donjem vešu

Pojedini putnici na različite načine pokušavaju da prenesu preko granice različite narkotike, a srpski carinici su proteklog vikenda marihuanu pronašli u tegli nutele.

Uprava carina Srbije je objavila da su zamotuljci marihuane pronađeni 27. juna na prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, kada je kontrolisan "mercedes" njemačkih registarskih oznaka kojim su ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih državljana.

Bez obzira što su i 40-godišnji vozač i njegov saputnik tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje carinici su u saradnji sa policijom odlučili da detaljno pregledaju prtljag.

U torbi sa hranom koja se nalazila među ostalim torbama i koferima u prtljažniku bile su i četiri  tegle “nutele”. Carinik je prilikom pregleda uočio da na jednoj od njih ispod poklopca nedostaje aluminijumska folija, odnosno, da je tegla otvarana, iako je djelovalo da je do vrha puna. Iz poslastice su izvađene dvije kesice u kojima je bilo nešto više od 50 grama marihuane.

Istog dana je, takođe na izlaznoj strani, prilikom detaljnog pregleda automobila BMW kojim je putovalo troje Holanđana, turskog i grčkog porijekla, kod 35-godišnjeg suvozača u donjem vešu pronađen grumen hašiša i dve narandžaste tablete sa logotipom “Tesla”, za koje se pretpostavlja da je riječ o ekstaziju.

Narednog dana poslije ponoći je za detaljan pregled na ulaznoj strani Gradine izdvojen BMW engleskih registarskih oznaka kojim su putovala trojica Britanaca turskog porijekla. Ovoga puta je kesica marihuane pronađena u naslonu za ruke na zadnjem sjedištu automobila.                

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije