Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Marjanović se izjasnio da nije kriv, suđenje počinje 5. novembra

Marjanović se izjasnio da nije kriv, suđenje počinje 5. novembra
Foto: Arhivska fotografija | Marjanović se izjasnio da nije kriv, suđenje počinje 5. novembra
Tanjug

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu zakazao je za 5. novembar početak suđenja Zoranu Marjanoviću, optuženom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, pošto je danas okončano pripremno ročište.

Ovo ročište je bilo zatvoreno za javnost i njemu su prisustvale samo stranke u postupku, tužilac, Marjanović i njegova četiri advokata.

Na ročištu je utvrđivano koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom predstojećeg suđenja, a optuženi Marjanović se kratko izjasnio da nije kriv.

On od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, koja se bavila pjevanjem narodne muzike.

Nakon ročišta, koje je trajalo oko dva sata, jedan od Marjanovićevih advokata Nikola Dumnić preneo je novinarima da se njegov klijent pred sudom izjasnio da - nije kriv.

Marjanović je na pitanje novinara "kako podnosi medijski i politički pritisak", rekao da "suviše dugo traje progon i sve ovo".

"Ne znam ni sam kako sve podnosim", odogovorio je Marjanović koji se brani sa slobode, iako je optužen za najteže krivično djelo teško ubistvo.

Tužilaštvo ga optužuje da je aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila je i njihova maloljetna kćerka, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prolketos sud vratio puno starateljstvo nad dketetom, koje mu je oduzeto posloke smrti supruge, folk pevačice.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plijenio pažnju "žute štampe".

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije