Ex -Yu

Marović želi sjedište njegove crkve u njegovoj zemlji

Marović želi sjedište njegove crkve u njegovoj zemlji
Marović želi sjedište njegove crkve u njegovoj zemlji

PODGORICA - Potpredsjednik vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozar Marović ocijenio je, gostujući na TV “Vijesti”, da je očekivano da Crkva pokaže potpunu privrženost državi u kojoj ostvaruje svoju misiju, i ponovio cilj njegove partije o objedinjavanju i samostalnosti pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Marović je u intervjuu kazao da nije namjera DPS-a da se miješa u unutrašnje stvari Crkve, jer to nije "dopustivo i civilizacijski", ali jeste želja i "molba" pravoslavnim vjernicima da se objedine "umjesto što se osporavaju, napadaju i vrijeđaju".

"Ne mogu se složiti sa tim da sjedište moje Crkve bude u drugoj državi i da moj mitropolit, prvi među svima u Crnoj Gori, bude neko ko će biti samo jedan od mnogih na Sinodu koji ga mogu preglasati, a možda onda i odlučiti o autonomiji vjerskog, duhovnog i pravoslavnog prisustva u Crnoj Gori", kazao je Marović.

Lider DPS-a Milo Đukanović potvrdio da je da se ta stranka programom, koji će biti tema sutrašnjeg kongresa, zalaže da jedinstvenu, samostalnu pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije