Ex -Yu

Marš u centru Zagreba uz "Za dom spremni"

Marš u centru Zagreba uz "Za dom spremni"
Marš u centru Zagreba uz "Za dom spremni"

ZAGREB - Pedesetak pripadnika ultradesničarske "Autohtone-Hrvatske stranke prava" (A-HSP), odjevenih u crno, okupilo se u centru Zagreba uzvikujući ustaške i parole podrške američkom predsjedniku Donaldu Trampu

Oni su promarširali centrom grada i postrojili se na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Nosili su zastave Hrvatske s grbom na kojem je prvo polje bijelo - kakav je korišćen u vrijeme takozvane "Nezavisne Države Hrvatske", kao i crne zastave na kojima je bio ispisan ustaški pozdrav "Za dom spremni!". Imali su i zastavu njemačkih neonacista, kao i jednu zastavu SAD.

U pozivu na skup A-HSP je naveo da saziva postrojavanje stranačke jedinice "Hrvatskih domoljubnih snaga" na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će 100 novih pripadnika položiti "Prisegu (zakletvu) domovini" i javno dati podršku Trampu.

 

"Komunističko-četničkim vampirima jasno poručujemo da je 'Za dom spremni!' pozdrav s kojom smo branili i stvarali Hrvatsku. Ako ne volite Hrvatsku, pozivamo vas da je napustite", piše u pozivu koji je potpisao predsjednik te ultradesničarske, vanparlamentrane stranke Dražen Keleminac.

On je nedavno bio uhašen zbog skandiranja ustaškog pozdrava "Za dom spremni!" ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća i Socijaldemokratske partije u Zagrebu.

I na današnjem skupu u centru Zagreba on okupljene ultradesničare pozdravio istim povikom, a okupljeni su mu otpozdravili na isti način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije