Ex -Yu

Mas ide u Srbiju

Mas ide u Srbiju
Foto: N.N. | Mas ide u Srbiju

BRISEL - Ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas ocijenio je danas da je dobro što je došlo do nastavka dijaloga Beograda i Prištine i najavio svoju posjetu Srbiji i Kosovu.

"Jasno mi je da moram da otputujem u Srbiju i na Kosovo i pošaljem jak signal da je dijalog prioritet za nas”, rekao je Mas prilikom predstavljanja prioriteta njemačkog predsjedavanja Savjetu EU pred Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta u Briselu.

On je naveo da se u Brelinu nedavno sastao sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom i istakao da će Njemačka ostati posvećena nastavku dijaloga, i najavio angažaman EU u razgovorima.

"U pitanju su zemlje koje žele evropsku budućnost i ne bi trebalo da im dozvolimo da nam iskliznu, a znamo da drugi imaju interesa da utiču u tom region", upozorio je Mas.

Šef diplomatije Njemačke ocjenjuje da je pored "teške i kompleksne" situacije u regionu sada došlo i do novog naleta pandemije korona vrusa.

Hajko Mas je naveo da će se Njemačka truditi da do kraja svog predsjedavanja, do kraja godine, otvori i pristupne pregovore sa Sjevernom Mekedonijom, ali je izrazio sumnju da će isto biti moguće i sa Albanijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije