Ex -Yu

Iz kalašnjikova pucano na autobus kod Dečana, više poginulih

Iz kalašnjikova pucano na autobus kod Dečana, više poginulih
Foto: Kosovo24 | Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

U blizini Glođana kod Dečana večeras je iz kalašnjikova pucano na autobus, a prema posljednjim informacijama četvoro ljudi je poginulo, prenosi Ekonomija onlajn, dok pojedini mediji tvrde da su tri osobe izgubile život.

Prema saznanjima Kohe, na licu mjesta su preminuli vozač i kondukter autobusa, kao i dvije mlađe osobe, 2003. i 2004. godište. Nezvanično, jedan od njih je sedamnaestogodišnji dječak, prenosi Kosovo onlajn.  Express saznaje da je druga žrtva djevojčica.

Bolnica u Peći je potvrdila za tv Kljan Kosova da su poginula dva studenta i vozač autobusa. 

U bolnici su rekli da broj povrijeđenih nije poznat, a prema nekim izvorima dvije osobe su u kritičnom stanju.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je trima osobama oko 19.35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

"Oko 19.45 dežurni lekar je izašao na lice mesta gde je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija“, rekao je Beriša za T7.

Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno. 

Autobus je saobraćao od Dečana do Glođana, a do pucnjave je došlo oko 19 časova.

Na mjestu događaja je i dežurni tužilac.

Gradonačelnik Dečana: Što prije otkriti počinioca 

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj apelovao je na organe reda da što prije otkriju i uhapse napadača koji je večeras pucao na autobus u Glođanu, rekavši da je u šoku zbog ovog događaja koji je potresao opštinu Dečani, prenosi Kljan Kosova.

"Šokiran sam i ožalošćen zločinačkim napadom u Glođanu, u kom su tri osobe izgubile život, uključujući dva studenta", rekao je Ramosaj. 

"Najiskrenije saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije, sa vama smo u ovim teškim trenucima za sve nas. Apelujem na organe reda da što pre otkriju i uhapse počinioca ovog niskog kriminalnog čina", naveo je gradonačelnik Dečana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije