Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Mediji: Zaražene dvije Srpkinje koje su otišle na Skijatos

Mediji: Zaražene dvije Srpkinje koje su otišle na Skijatos
Foto: Arhiva/Ilustracija | Mediji: Zaražene dvije Srpkinje koje su otišle na Skijatos
N.N.

BEOGRAD - Dvije Srpkinje na Skijatosu, koje su na to grčko ostrvo doputovale prvim letom za tu destinaciju u ovoj sezoni, pozitivne su na korona virus i one imaju lakšu kliničku sliku, nezvanično je potvrđeno za B92.

Obje žene se dobro osjećaju i za sada nemaju simptome bolesti.

Grčke vlasti su ih smjestile u kovid hotel Aris koji ima svrhu karantina za oboljele i obje će sutra biti ponovo testirane.

Žene su, kako saznaje B92.net, došle letom čiji je zakupac bila srpska agencija "Odeon World Travel".

"Mi jesmo bili nosioci, odnosno zakupci leta za ostrvo Skijatos, ali su pored naših putnika tu bili i putnici četiri druge agencije. Ne znam za njihove, ali od naših gostiju niko nije zaražen", rekao je generalni direktor agencije Odeon Mirko Bauk.

Prema pisanju više grčkih listova i sajtova, 1. jula su tamošnje vlasti obavile 1.400 molekularnih testova na putnicima koji su avionom stigli na neki od tamošnjih aerodroma, a pet osoba bilo je pozitivno i to po jedna ženska osoba iz Srbije, Švedske i Rumunije, kao i dvoje Grka koji su doputovali u domovinu.

B92.net podsjeća da je jedna porodica iz Beograda već deportovana iz Grčke nakon što je utvrđeno da je muškarac bio pozitivan na korona virus.

Prema protokolu koji je na snazi u Grčkoj, svi kojima nalazi budu pozitivni na koronu, a nemaju teže simptome, trebalo bi da ostanu u nekom od hotela-karantina najmanje 14 dana. U suprotnom idu u bolnicu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije