Ex -Yu

Među napadačima na Srbe kod Knina i mladić koji je tukao sezonce na Braču

Među napadačima na Srbe kod Knina i mladić koji je tukao sezonce na Braču
Foto: Sibenikin | Među napadačima na Srbe kod Knina i mladić koji je tukao sezonce na Braču

Nakon što je policija objavila da je uhapšeno osam osoba koje se dovode u vezu s napadom na Srbe u Uzdolju, počinju se otkrivati detalji oko toga ko su oni.

Svih osam privedenih je s područja Splita, a radi se o huliganima u dobi od 28 i 25 godina, kao i o šestorici u dobi do 22 godine, piše hrvatski portal Index.hr.

Među njima je i 22-godišnjak koji je u junu ove godine učestvovao u napadu na grupu sezonaca na Braču, među kojima je bio i jedan Srbin, objavila je Slobodna Dalmacija.

Policija je tada uhapsila 22-godišnjaka i 19-godišnjaka zbog napada na sezonce i vatrogasca koji ih je branio. Zbog krivičnog djela nanošenja teških tjelesnih povreda 26-godišnjem vatrogascu u Supetru na Braču, 22-godišnjem mladiću, koji je učestvovao u napadu na sezonske radnike izrečena je mjera opreza prema kojoj se vatrogascu ne smije približavati na 150 metara niti kontaktirati s njim.

S obrazloženjem da 22-godišnjak do sada nije bio kažnjavan, niti se vodi u kriminalističkoj evidenciji, za njega uopšte nije ni zatražen zatvor, već mu je određena mjera opreza.

Grupa huligana napala je goste jednog ugostiteljskog objekta kod Knina dok su gledali fudbalsku utakmicu Crvena Zvezda - Jang bojs. Nakon što je došlo do tuče i lupanja inventara, ista grupa napad je ponovila i u drugom kafiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije