Ex -Yu

Memorijalni turnir u Malom Orašju, prikupljeno više od 1,2 miliona dinara

Memorijalni turnir u Malom Orašju, prikupljeno više od 1,2 miliona dinara
Foto: Tanjug | Memorijalni turnir u Malom Orašju, prikupljeno više od 1,2 miliona dinara

BEOGRAD - U prisustvu porodica nastradalih u Duboni i Malom Orašju, delegacija fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan i stotina gledalaca počeo je memorijalni turnir u malom fudbalu "Za naše anđele".

Dan obilježavanja godišnjice masakra 4. 05. 2024. počeo je prigodnom ceremonijom, a turnir je okupio 12 ekipa. Mozzart fondacija je obezbijedila donaciju od 10.000 evra za pomoć u daljem oporavku povrijedjenih.

"Naša obaveza danas je da čuvamo sećanje na sve nastradale i da ne dozvolimo da vreme donese zaborav. Ovaj turnir će postati tradicionalan jer je veliki broj mladića nastradalih 04. maj volelo i igralo fudbal. Tragedija je da se na ovim terenima masakr i dogodio. Tuga je velika, a ogromne su i rane svih preživelih. Zato je neophodno da se zajedno borimo da oni imaju kvalitetan oporavak do potpunog izlečenja i u tu svrhu smo danas turnir i organizovali, da prikupimo novac za tretmane povredjenih", rekao je Andjelko Aćimović jedan od organizatora turnira, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije