Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Merkelova dočekala Brnabićevu uz vojne počasti

Merkelova dočekala Brnabićevu uz vojne počasti
Foto: Tanjug | Merkelova dočekala Brnabićevu uz vojne počasti
Tanjug

BERLIN - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se u Berlinu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Brnabićeva i Merkelova, kako je ranije saopšteno, razgovaraće o unapređenju odnosa na političkom i ekonomskom planu.

Merkelova je priredila svečani doček za Brnabićevu, uz intoniranje himni dvije države i vojne počasti.

Poslije radnog sastanka, koji je počeo oko 13.30, premijerka Srbije i njemačka kancelarka će se obratiti medijima.

Brnabićeva je dvodnevnu posjetu Berlinu počela juče sastankom s predsjednikom Udruženja njemačkih preduzeća Mariom Ohovenom, kome je predstavila poreski i pravni okvir koji Srbiju pozicionira kao zemlju koja svoju ekonomiju transformiše ka inovacijama i znanju.

Poslije sastanka s Merkelovom, Brnabićeva će imati sastanak s Udruženjem porodičnih preduzetnika, kao i sa direktorom BITKOM-a.

Spoljnotrgovinska razmjena s Njemačkom, koja je naš najznačajniji ekonomski partner, iznosi skoro pet milijardi evra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije