Ex -Yu

Mesić u Prištini pozvao NATO i SAD da pomognu BiH

Mesić u Prištini pozvao NATO i SAD da pomognu BiH
Foto: Fena/Arhiva | Mesić u Prištini pozvao NATO i SAD da pomognu BiH
N.N.

PRIŠTINA - Centralnoj manifestaciji u Prištini u povodu 20. godišnjice dolaska NATO-a na Kosovo, prisustvovao je bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić. On je tokom obraćanja govorio o budućnosti Kosova ali i regije.

"Posebno želim ovom prilikom naglasiti ulogu međunarodne zajednice, posebno Sjedinjenih Američkih država i NATO saveza, koji su u mnogome spriječili najkrvaviji mogući scenario na Kosovu. To posebno naglašavam, jer potreba za djelovanjem međunarodne zajednice u regiji još uvijek postoji. To se posebno odnosi na Bosnu i Hercegovinu. U susjedstvu Kosova imamo pozitivan primjer Sjeverne Makedonije, koja je uspjela pod vođstvom Zorana Zaeva, premijera te države i uz snažnu podršku međunarodne zajednice napraviti istorijski iskorak u stabilizovanju te zemlje i njenom pristupanju NATO savezu, koji se očekuje u decembru ove godine. Pri tome su veoma značajnu ulogu odigrali i Albanci, koji žive u Sjevernoj Makedoniji i time pokazali da su državotvorni faktor u toj zemlji", kazao je Mesić.

Rekao je da, nažalost, u Bosni i Hercegovini nema tako jakih i odlučnih lidera koji su spremni raditi za dobrobit svih građana kao što je slučaj u Sjevernoj Makedoniji.

Prema njegovom mišljenju, izostaje i snažna podrška međunarodne zajednice.

"Zbog toga sa ovog mjesta pozivam međunarodnu zajednicu i vodeće države međunarodne zajednice da pomognu Bosni i Hercegovini, jer put Kosova i država regije je u EU integracijama", dodao je on, prenosi "Avaz".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 8

Van

Kad se Mesić pojavio to znači kraj nezavisnosti kvazi države Kosovo.

Srpska Demokratska Muslimanska Stranka

Živio nam brat Mesić , donio nam je puno para od šverca droge ! Zato je i na Kosovu jer tamo učestvuje u švercu droge .

Kaрамбуле

MATORI USTAŠKO NE MOŽE DA NE IZAZIVA KRVOPROLIĆA JER MU JE TO DATO SAMIM ZAČEĆEM OD USTAŠKE KRVI , ĐAVO GA ODNIO VE JEDNOM . A KRIVO MU JE ŠTO SU RATOM SVI OTCIJEPLJENI A NE CIJEPLJENI DOBILI NEŠTO DA DUDLAJU . A DRUGO BRINE SE ZA SEBE I SVOJE DUPE USRANO EBBO GA KO GA NE UBIJE !

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije