Ex -Yu

Meta: Rama je velika sramota, neka ne provocira Haradinaja

Meta: Rama je velika sramota, neka ne provocira Haradinaja
Foto: Twitter/Ilir Meta | Meta: Rama je velika sramota, neka ne provocira Haradinaja

TIRANA - Predsjednik Albanije Iljir Meta pozvao je premijera te zemlje Edija Ramu da ne provocira bivšeg kosovskog premijara Ramuša Haradinaja, ocijenivši da je Haradinaj "živi heroj za sve Albance", a Rama "velika sramota", prenijela je Gazeta Ekspres.

"To nije nova situacija. Svim Albancima je jasno, njegova misija je zavođenje. Pratio sam njegove igre, on je već prešao granicu i crvenu liniju, mnogo je preterivao, provocirao je Haradinaja", rekao je Meta povodom ocjene Rame da su besramni napadi Haradinaja na aktuelnog predsjednika kosovske vlade Aljbina Kurtija.

Meta je pozvao Ramu da više, kako je naveo, ne provocira Haradinaja, prenio je sinoć Kosovo onlajn.

"Ramuš Haradinaj može imati 500 problema kao političar, međutim, Haradinaj je živi heroj za sve Albance. Dok je 'Bilalova supruga' velika sramota i da se više ne bavi porodicom i likom Haradinaja, pošto u dvorištu njegove porodice ima gotovo 40 grobova, a kada on napusti dom, pozdravlja se od 40 braće i rođaka koji su dali živote za nezavisnost Kosova i ne bi smio više da ga provocira u ime šefova u Srbiji jer može da dobije odgovor iz Albanije", poručio je Meta.

On je dodao da više ne mogu da se prihvataju "takve igre".

"Kosovski lideri imaju obavezu da sarađuju sa njim i sa svojim saveznicima. Mi nemamo obavezu da ih razdvajamo", naveo je Meta.

Rama je prethodno naveo da su besramni napadi Haradinaja na Kurtija, ocijenivši da "Kurti može biti sve, ali nikada sluga Srbije".

"Besramno je Ramuš počeo da napada Aljbina Kurtija! Aljbin može biti sve, ali nikada sluga Srbije! Volio bih da niste podlegli napadima zbog smanjenja taksi, koje su uništile međunarodni ugled Kosova i Srbiju prikazali kao žrtvu u očima svijeta", napisao je Rama.

U odgovoru Rami Haradinaj je ocijenio da je reakcija albanskog premijera razumljiva, jer mu je "blokirao plan o podjeli Kosova".

"Frustracija Edija Rame mnome je razumljiva. Znam da ne može da mi oprosti što sam osujetio velikosrpski plan. Edi Rama, nakon povratka iz Moskve ne gubi vrijeme, nego sprovodi Lavrovljeve savjete", napisao je Haradinaj na Facebook nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije