Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Mihajlovićeva osudila nasilje bivšeg košarkaša

Mihajlovićeva osudila nasilje bivšeg košarkaša
Foto: Tanjug | Mihajlovićeva osudila nasilje bivšeg košarkaša
Tanjug

BEOGRAD - Potpredsjednica Vlade Srbije i predsjednica Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović danas je najoštrije osudila nasilje bivšeg košarkaša Milana Gurovića prema supruzi i maloljetnoj kćerki.

"Nema opravdanja za ovakvo ponašanje. U državi u kojoj je gotovo svaka druga žena žrtva nekog oblika nasilja moramo da reagujemo svi, ako mislimo to da sprečimo. Da konačno shvatimo da je i šamar nasilje, da niko nema pravo da ženu maltretira, uznemirava, tuče ili ubije. Da nasilje prijavimo, a nasilnike kaznimo", rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da ne bi ovaj događaj povezivala sa sportom, jer su upravo sportisti ove godine u kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja je završena juče, poslali jasnu poruku da je nasilje nad ženama i djevojčicama nedopustivo, saopštio je kabinet potpredsjednice Vlade.

"Uz nas su u ovoj kampanji bili fudbalski, košarkaški i ragbi klubovi Crvena zvezda i Partizan i kompletne nacionalne lige u rukometu, odbojci i fudbalu. Više od 500 naših sportista podržalo je kampanju protiv nasilja nad ženama i devojčicama. To što je neko bivši sportista i pojedinačni slučaj ne sme da baca senku na sve ono dobro što sport nosi", zaključila je Mihajlovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije