Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Milačić i Daković opet uhapšeni

Milačić i Daković opet uhapšeni
Foto: Facebook | Milačić i Daković opet uhapšeni
Srna

PODGORICA - Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i njegove stranačke kolege ponovo su noćas uhapšeni, odmah po izlasku iz sudnice Prekršajnog suda u Podgorici, gdje im je suđeno zbog ometanja ili omalovažavanja službenog lica u vršenju javnih ovlaštenja.

Osim Milačića, ponovo su uhapšeni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković i član ove stranke Dragoje Vlahović.

Sinoćnje hapšenje izvršeno je po naredbi nadležnog tužioca na osnovu prijave zbog krivičnog djela nepostupanje po naredbi za udaljenje iz Krivičnog zakonika Crne Gore, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Iz Prave Crne Gore osuđuju ovaj sraman čin psihičkog i fizičkog maltretiranja Milačića i članova stranke koji su juče tokom cijelog dana držani u Upravi policije zbog prekršajnog djela.

"Pozivamo javnost, medije, ambasade i organizacije u Crnoj Gori i van nje da stanu u odbranu prava na slobodu, osnovnog ljudskog prava, koje je uskraćeno rukovodstvu i članovima Prave Crne Gore bez ikakvog zakonskog osnova", saopštili su iz Prave Crne Gore.

Iz ove stranke su pozvali sve članove i slobodne ljude da se jutros okupe ispred zgrade Uprave policije da bi izrazili protest zbog sramnog hapšenja i podršku uhapšenim.

POVAZENE VIJESTI:

Uhapšen crnogorski političar

Milačić poslije hapšenja završio u Urgentnom centru

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije