Ex -Yu

Milačić priveden ispred hrama u Podgorici

Milačić priveden ispred hrama u Podgorici
Foto: Prava Crna Gora | Milačić priveden ispred hrama u Podgorici

PODGORICA - Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić priveden je danas u u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica, saopšteno je iz ove stranke.

Kako su naveli u saopštenju, Milačić je priveden jer je prolazio pored Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, nešto poslije 10 časova, u periodu kada nije propisana zabrana kretanja i kada je veći broj građana, kao i svakog dana, prolazio tuda.

Nakon što su mu službenici Uprave policije prišli i zatražili od njega dokumenta, kako bi ga legitimisali, obavijestili su ga da će biti priveden u prostorije Uprave policije, a zbog, kako su naveli, kršenja naredbe.

Prava Crna Gora podsjeća da je naredbom Nacionalnog koordinacionog tijela od 22. marta određeno da se u vjerskim objektima vjerski obredi obavljaju bez prisustva vjernika, ali nijednom naredbom nije određeno da vjernici ne smiju prolaziti pored vjerskih objekata.

"Vladajući režim koristi izrečene mjere za obračunavanje sa političkim protivnicima, a privođenje Predsjednika Prave Crne Gore, kao i u mnogim slučajevima poslednjih dana, predstavlja najotvoreniju diktaturu nad građanima Crne Gore, režima koji u neproglašenom, a očigledno prećutno uvedenom vanrednom stanju, gazi Ustav i zloupotrebljava donešene naredbe radi zastrašivanja i borbe sa slobodnim ljudima i slobodnom Crnom Gorom", saopštili sui z stranke.

Prava Crna Gora najoštrije osuđuje nezakonito privođenje Marka Milačića i svih drugih građana i poziva međunarodne institucije da spriječi neustavno ponašanje represivnih organa crnogorske vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije