Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Milanović: Napad kod Knina ima obilježja terorizma

Milanović: Napad kod Knina ima obilježja terorizma
Foto: Ilustracija | Milanović: Napad kod Knina ima obilježja terorizma
Tanjug

KOPRIVNICA - Hrvatski predsjednički kandidat Zoran Milanović komentarisao je incident u Uzdolju kod Knina i napad na Srbe, ocijenivši kako taj napad na ljude ima obilježje terorizma, jer je to zastrašivanje, a ne samo fizičko nasilje.

Milanović je tokom posjete Koprivnici u okviru predsjedničke kampanje komentarisao incident u Uzdolju koji se dogodio u srijedu kada su pretučene osobe koje su gledale televizijski prenos utakmice "Crvene zvezde", prenela je Hina.

On je takođe poručio predsjednici Grabar-Kitarović da preduzme ljudski i politički rizik te nešto kaže u traumatičnoj situaciji. 

Podsjećamo, tokom prenosa utakmice Jang Bojsa i Crvene zvezde u jednom kafiću u Uzdolju više Srba je povrijeđeno kada su ih napale maskirane osobe.

Prema nekim informacijama bilo je oko dvadeset napadača naoružanih šipkama i palicama, a među povrijeđenima ima i djece.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije