Ex -Yu

Milanović: Plenković je manipulator i dobro uvježbani lažov

Milanović: Plenković je manipulator i dobro uvježbani lažov
Foto: Tanjug/AP/Arhiva/Ilustracija | Milanović: Plenković je manipulator i dobro uvježbani lažov

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, obnovili su javnu polemiku o izboru predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske, čiji izbor osporava HDZ.

Nakon što je premijer Andrej Plenković ponovo govorio o razlozima zbog kojih smatra da Zlata Đurđević ne može biti izabrana na mjesto predsjednice Vrhovnog suda, oglasio se Milanović koji je premijera nazvao "manipulatorom" i "dobro uvježbanim lažovom".

"Kad mu nije pošlo za rukom, preko svojih trbuhozboraca, lažima da uvjeri javnost da Zlata Đurđević ima veze s 'lex Perković', jer nema baš nikakve, profesionalni manipulator Plenković sada izmišlja da je Zlata Đurđević predložila ni manje ni više nego – da politika bira sve sudije", poručio je Milanović, prenosi Tanjug.

To se, prema njegovim riječima, usudi samo "dobro uvježban lažov sa sertifikatom osuđene kriminalne organizacije i privatnim časovima spinovanja i manipulisanja.

Milanović ističe da je upravo suprotno i da "vrsni pravni stručnjak", kako ju je ranije okarakterisao i sam Plenković – jasno upozorava koliko je 90-ih politika bila dugoročno razarajuća za pravosuđe i njegovu nezavisnost.

"U tome je problem, Plenković ne može da oprosti Zlati Đurđević što je u svom programu stručno, hladno i beskompromisno, a bez da ih i spomene, prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa", napisao je Milanović na svom Facebook profilu.

I tu, ističe, nije kraj Plenkovićevim problemima.

"Bude li izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlata Đurđević će odlučivati o presudi HDZ-u. Vrsni pravnik Plenković, opet lažno, edukuje danas javnost da predsjednica Vrhovnog suda 'ne sudi'. Ne sudi ako ne želi, ali itekako može da sudi i verujem da bi se Zlata Đurđević uključila u suđenje jer joj to zakon omogućava", naveo je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije