Ex -Yu

Milanović: U BiH se nema s kim razgovarati (AUDIO)

Milanović: U BiH se nema s kim razgovarati (AUDIO)
Milanović: U BiH se nema s kim razgovarati (AUDIO)

ZAGREB - Jutarnji list je u posjedu snimka sastanka Zorana Milanovića s predstavnicima branitelja o primjeni srpskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dvaju država zbog toga nastala. Predsjednik SDP-a u utorak je, na razgovor iza zatvorenih vrata, pozvao predstavnike Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruge specijalne policije.

Šef SDP-a, koji u mandatu vlastite Vlade nije imao dobre odnose s dijelom braniteljske populacije, u ovoj kampanji, čini se, želi s njima uspostaviti što bolju komunikaciju kako bi možda osvojio koji glas više., piše Jutarnji list.

Snimak susreta, koji se održao u kancelarijama SDP-a, traje nešto više od sat vremena, a sudeći prema onome što se na snimku čuje, izgleda da se bivši hrvatski premijer Milanović izuzetno trudio da izgladi odnose s braniteljima.

No, neki od učesnika bili su nezadovoljni jer im se nije ispričao za događaje iz prošlosti. Razgovor je bio dinamičan, intenzivan. Nekima na tom sastanku njegov stil, pa i stavovi činili su se previše, kako su ih poslije opisali, huškačkima, piše Jutarnji.

Predsjednik SDP-a Milanović otvoreno je i opušteno govorio o odnosima sa Srbijom, iznio je stavove o ulasku Bosne i Hercegovine u EU, izjasnio se o blokadi pregovora Srbije te najavio da bi kao predsjednik Vlade sa Srbijom pokušao potpisati bilateralni sporazum. U tom razgovoru nije se puno osvrtao na HDZ, iako je nekoliko puta naglasio da na njega nemaju nikakav uticaj spolja, ni Angela Merkel, ni evropski građani.

Zoran Milanović je Josipu Klemu i Dražimiru Jukiću u jednom trenutku bez dlake na jeziku rekao što misli o Bosni i Hercegovini i njihovoj vlasti.

Šef SDP-a nije oduševljen situacijom u BiH, za koju kaže da je, citirajući jednog branitelja, 'big shit', žalio se da u Sarajevu nema s kim razgovarati, te da bi ih preko reda ugurao u Evropsku uniju jer 'to je zemlja bez reda i poretka'.

“Imamo posla s negativcima”, napomenuo je Milanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije