Ex -Yu

Milanović: Zapadni Balkan direktan interes Hrvatske, imamo dobre namjere

Milanović: Zapadni Balkan direktan interes Hrvatske, imamo dobre namjere
Foto: Tanjug/AP | Milanović: Zapadni Balkan direktan interes Hrvatske, imamo dobre namjere

​ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je, nakon razgovora sa švajcarskim kolegom Injasiom Kasisom, izjavio da Hrvatska ne može puno da učini u Ukrajini, ali može na području Zapadnog Balkana jer se to, kako je naveo, direktan interes Hrvatske koja ima dobre namjere.

"Zapadni Balkan je regija koja je vrlo važna za evropsku stabilnost i njenu bezbednosnu arhitekturu", rekao je Kasis, koji je pokrenuo ovu temu u razgovoru sa Milanovićem, prenijela je Hina.

Milanović je rekao da zapadne sankcije neće zaustaviti rat u Ukrajini i dodao da to može samo diplomatija.

"Ove sankcije neće biti dovoljne da zaustave rat", rekao je Milanović na konferenciji za novinare poslije susreta sa Kasisom.

Rekao je i da prateći "berzu u Moskvi" i rublju koja se vratila na nivo od prije mjesec dana u odnosu na dolar, dolazi do zaključka da će to, "kao i u svakoj priči, nasilnika nažalost samo da ohrabri".

"Bio bih najsretniji da se Rusija povuče za sat vremena, da naprosto ode, ali se to neće dogoditi", rekao je Milanović i istakao da je jedini način za rješenje rata diplomatija, uz posredovanje onih država "kojima se donekle vjeruje".

Tih država je samo nekoliko u svijetu, rekao je hrvatski predsjednik na kraju konferencije, ne navodeći na koje misli. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije