Ex -Yu

Milanović i Plenković obilaze Sisak i Petrinju nakon zemljotresa

Milanović i Plenković obilaze Sisak i Petrinju nakon zemljotresa
Foto: Tanjug | Milanović i Plenković obilaze Sisak i Petrinju nakon zemljotresa

SISAK - Hrvatski državni vrh, predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković sa saradnicima, stigli su u Sisak, koji je jutros pogodio snažan zemljotres.

Oni obilaže grad.

"Došli smo da podržimo naše sugrađane u Petrinji i Sisku. Kako je godina bila, tako je i završila. Potres je bio otprilike u isto vrijeme (ujutru) kao i u Zagrebu (u martu). U Petrinji je i Hrvatska vojska, da pomogne u raščišćavanju. U Petrinji su nešto veće štete, ovde nasreću nema većih oštećenja", rekao je Plenković.

Dodao je da je pričao sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, s obzirom na to da se potres osjetio i u glavnom gradu.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Plenković je izrazio zadovoljstvo što zemljotres, ipak, nije ostavio veću štetu, napominjući da je to je saznao tokom jutrošnjih razgovora sa čelnicima pogođenih gradova i opština - sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem, sisačkim gradonačelnikom Kristinom Ikić Baniček i petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem, načelnikom Pokupskog.

"Sad već imamo mnogo iskustava sa zemljotresima. Nastojaćemo da popišemo štetu i pomognemo i Sisku i Petrinji i ostalima koje je zemljotres pogodio, kako bi šteta čim prije bila sanirana", rekao je Plenković.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dao je kratku izjavu, prenose hrvatski mediji.

"Čuli ste šta je premijer rekao, to je to za sada", kratko je kazao Milanović, a prenio zagrebački portal Index.

Nakon Siska državni vrh ide u Petrinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije