Ex -Yu

Milanović zabranio prelete vojnih aviona iznad Hrvatske

Milanović zabranio prelete vojnih aviona iznad Hrvatske
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL | Milanović zabranio prelete vojnih aviona iznad Hrvatske

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske i vrhovni komandant Oružanih snaga Zoran Milanović danas je izdao naređenje načelniku Glavnog štaba Oružanih snaga Hrvatske admiralu Robertu Hranju kojim se najstrože zabranjuju preleti vojnih aviona iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj.

Predsjednik Milanović naložio je načelniku Glavnog štaba OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba, saopšteno je iz kancelarije predsjednika.

U sklopu planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom danas je sprovedena zajednička vježba pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i francuskih pilota aviona rafal sa nosača aviona "Charles de Gaulle".

Zajednički letovi hrvatskih MiG-ova 21 i francuskih rafala sprovedeni su u vazdušnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna te iznad gradova Rijeke, Pule i Zadra. Hrvatski i francuski piloti proletjeli su i iznad Zagreba između 16.45 i 17.45, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije