Ex -Yu

Milić: Zapad ne želi eksplicitno da kaže da nas ne želi u EU

Milić: Zapad ne želi eksplicitno da kaže da nas ne želi u EU
Foto: Tanjug | Milić: Zapad ne želi eksplicitno da kaže da nas ne želi u EU

BEOGRAD - Direktorka Centra za evroatlantske integracije (CEAS) Jelena Milić izjavila je da ne vidi razlog zašto predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne bi išao u Pariz.

Ona je ocijenila da dešavanja u Beogradi upravo idu na miniranje samita u Parizu.

Ona je tako reagovala na izjavu dopisnika britanskog Ekonomista za Balkan Tima Džude, koji se "zapitao" da li Vučić treba da ide u Pariz.

"Ono što me brine je neprincipijelna koalicija da se oslabi pregovaračka pozicija Beograda. Ja nemam sumnje da Kremlj ima svoje interese, ali vidi se tačno ko je pre dve nedelje minirao sporazum u Beloj kući i mislim da se sada ide i na miniranje samita u Parizu. Imam dobre argumente u prilog tome", rekla je sinoć Milić za TV Pink.

Milić je ocijenila i da je tužno to što su tri policajca koja su prekoračila svoja ovlašćenja izazvala toliko reakcija i pažnje donosioca odluka na Zapadu, kao i da bi državni organi trebalo da budu eksplicitniji u osudi tih izolovanih slučajeva.

"Ova tri policajca su izazvala više pažnje, nego svi pozitivni trendovi. Ne bi me iznenadilo da je ovo i miniranje i susreta u Parizu, jer, ipak je Francuska pokazala više razumevanja, dok je Nemačka i dalje izolovana i tvrdoglava i ova priča ima i ruskog ali i elemenata na zapadu koji su protiv kompromisnog rešenja, koje bi zadržalo Srbiju na evropskom putu i putu jačanju saradnje sa SAD", rekla je Milić.

Kako je zaključila, Zapad ne želi eksplicitno da kaže da Srbiju ne želi u EU, ali ju i dalje predstavljaju kao "Miloševićevu Srbiju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije