Ex -Yu

Milorad Pupovac o mogućim opcijama za formiranje vlasti u Hrvatskoj

Milorad Pupovac o mogućim opcijama za formiranje vlasti u Hrvatskoj
Foto: Tanjug | Milorad Pupovac o mogućim opcijama za formiranje vlasti u Hrvatskoj

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je danas da će odluku o učešću te stranke u novoj parlamentarnoj većini i vladi odlučiti Predsjedništvo SDS S.

"Kad dobijemo službeni odgovor o tome kako se vidi pozicija SDS S-a u političkom životu i funkcionisanju većine, raspravićemo i donijeti odluku. Nećemo gledati samo položaj SDS S-a, tj. tri poslanika srpske manjine i drugih manjina, gledaćemo program i sastav buduće vlade", rekao je Pupovac nakon predaje liste za izbore za Evropski parlament, prenosi Tanjug.

Ocijenio je da je ovo osjetljiv politički trenutak za Hrvatsku, koji, kako je kazao, nosi mnogo rizika sa sobom i jednako toliko nepoznanica i neizvjesnosti.

"Znaćemo da se postavimo u odnosu na tu komponentu naše odgovornosti, ali nismo jedini koji moramo reagovati odgovorno. Razmjerno brzo o tome će razgovarati i Klub poslanika nacionalnih manjina, ali i tijela SDS S-a. Sve je otvoreno. Nijedna nam opcija, uključujući i opciju da ostanemo po strani, nije neprihvatljiva", rekao je Pupovac.

Moramo, kazao je, voditi računa o sebi, vlastitom dostojanstvu, raspoloženju vlastitog biračkog tijela.

"Moramo voditi računa o partnerima s kojima smo dijelili odgovornost za Hrvatsku proteklih osam godina. Znaćemo odgovoriti na to", rekao je lider SDS S-a, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije