Ex -Yu

Milošu Medenici određeno zadržavanje do 72 časa

Milošu Medenici određeno zadržavanje do 72 časa
Foto: Print Screen/Youtube | Milošu Medenici određeno zadržavanje do 72 časa
Srna

​PODGORICA - Milošu Medenici, sinu bivšeg predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, određeno je zadržavanje do 72 časa, saopštio je njegov branilac advokat Stefan Jovanović.

Medenicu je u Specijalnom državnom tužilaštvu saslušala specijalni tužilac Nataša Bošković.

Jovanović je rekao da se Medenica predao nadležnim organima.

"S obzirom na to da je postupak označen tajnim, jedino što mogu da kažem jeste da je moj branjenik iznio odbranu i da mu je određena zadržavanje u trajanju 72 časa. U tom roku će biti izveden pred sudiju za istragu, koja će se odrediti u odnosu na predlog za određivanje pritvora", naveo je Jovanović.

Jovanović je napomenuo da je Medenici zadržavanje određeno zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na saučesnike, dodavši da Medenica u prethodnom periodu nije mogao da bude dostupan nadležnim državnim organima jer se liječio na klinici za liječenje bolesti zavisnosti.

"Kada je završen proces liječenja odlučio je da se stavi na raspolaganje nadležnim državnim organima. Kupio je avionsku kartu, sjeo u avion i došao", rekao je Jovanović.

Medenica je uhapšen nakon što je avionom iz Beograda jutros doputovao na aerodrom u Golubovcima.

Viši sud je 5. maja naredio raspisivanje potjernice za Medenicom jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka. Prema podacima Evropola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom.

Njegova majka uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je, kao član kriminalne organizacije, izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije