Ex -Yu

Ministar podnio ostavku zbog neplaćenog računa u hotelu

Ministar podnio ostavku zbog neplaćenog računa u hotelu
Foto: Screenshot/YouTube/N1 | Ministar podnio ostavku zbog neplaćenog računa u hotelu

LJUBLJANA Slovenački ministar poljoprivrede Jože Podgoršek danas je podnio ostavku zbog afere oko neplaćanja jednog hotelskog računa.

Prema medijskim napisima, Podgoršek je u januaru ove godine u jednom hotelu u Bohinju napravio račun od 800 evra, a nije ga podmirio nakon odlaska, nego je to, navodno, kasnije umjesto njega učinio poljoprivredni kombinat s kojim je ministarstvo poljoprivrede u sporu zbog vlasništva poljoprivrednog zemljišta.

Navodno, riječ je o slučaju sukoba interesa, odnosno korupciji, jer je hotel koji je izdao račun u vrijeme kad je ministar u njemu boravio, bio u vlasništvu osobe povezane sa spomenutim poljoprivrednim kombinatom. U jučerašnjoj izjavi za javnost Podgoršek je saopštio da je dao ostavku da afera ne bi naškodila vladi premijera Janeza Janše pred izbore u nedjelju 24. aprila, iako se ne osjeća krivim.

Podgoršek je u Janšinu vladu ušao kao član Stranke penzionera DESUS, a nakon njenog izlaska iz vlade približio se demohrišćanskoj Novoj Sloveniji (NSI), koja ga je kao svog kandidata kandidovala i na izborima, prenosi hrvatska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije