Ex -Yu

Ministar zdravlja Srbije: Vučićevi problemi posledica premora

Ministar zdravlja Srbije: Vučićevi problemi posledica premora
Foto: Tanjug | Ministar zdravlja Srbije: Vučićevi problemi posledica premora

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar kaže da su zdravstveni problemi koje je prethodnih dana imao predsjednik Aleksandar Vučić posljedica premora i prevelikog rada u borbi za Srbiju i da nisu nastali zbog, kako je rekao, "neke televizije, novinara ili pitanja".

Lončar je, gostujući na TV Pink, rekao da predsjednik dobro reaguje na terapiju koju je dobio i istakao da je njegovo zdravstveno stanje prethodnog vikenda bilo ozbiljno i da mu je život bio ugrožen.

"Zahvaljujući stručnosti, prisebnosti, profesonalizmu, osoblja, radnika, doktora VMA njegovo stanje je danas mnogo bolje", rekao je Lončar i dodao da je zdravstveno stanje predsjednika narušio preveliki rad i borba za Srbiju, jer se "nikada nije štedeo i mislio na sebe".

Naglašava da se predsjednik uvijek trudio da stigne na svako mjesto, da se čuje glas Srbije, da izvede zemlju sa ruba bankrota, da je ekonomski ojača.

"Cenu toga što je radio, platio je pre par dana sam Vučić, jer je njegovo zdravlje tada bilo ozbiljno narušeno. To zdravlje se narušavalo duži period, dok je tako radio ne misleći na sebe, već misleći da ne propusti neku priliku da pomogne da Srbija bude bolje. Krajnje je smešno da imate komentare da mu je zdravlje narušeno zbog neke televizije, nekog novinara ili pitanja", rekao je ministar.

Kako kaže, za Vučića koji razgovara sa Angelom Merkel, Vladimirom Putinom, redžepom Tajipom Erdoanom nisu problem "neki novinar ili televizija".

"Ovo je konkretno posledica premora, njegove izloženosti poslu, ali na svu sreću uspelo je da se stanje popravi. Biće potrebno još vremena, moraće da promeni način života, rada. Moraće da uzima redovnu terapiju", zaključio je Lončar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije