Ex -Yu

Poznato gdje će biti sahranjen Minja Subota, dobiće i ulicu u Beogradu

Poznato gdje će biti sahranjen Minja Subota, dobiće i ulicu u Beogradu
Foto: Printscreen/YouTube | Minja Subota biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, dobiće i ulicu u Beogradu
N.N.

Čuveni Minja Subota preminuo je danas u 82. godini, a kako je najavio zamjenik gradonačelnika Goran Vesić, čuveni televizijski voditelj biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a dobiće i ulicu u Beogradu.

"Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću", oprostio se od čuvenog voditelja Vesić na svom Facebook nalogu.

Kako je dalje napisao, kad bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na “Muzički tobogan", emisiju djetinjstva svakoga od nas, prenosi Blic.

"Minja je obeležio uspešne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspešan muzičar, pevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji", napisao je.

Mnogo je, kaže, volio djecu. Stvarajući i komponujući za najmlađe ostao je dijete u duši.

"Počivaj u miru Minja. Mnogo si se namučio poslednjih godina, ali nisi dao da se to primeti. Ti si učio nas, a sada je red da se mi odužimo tebi. Prvo sahranom u Aleji zaslužnih građana, a potom trajnim sećanjem. Za tri godine dobićeš ulicu u našem gradu, a Dečiji kulturni centar koji si vodio do odlaska u bolnicu negovaće trajno sećanje na svog Minju", napisao je Vesić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije