Ex -Yu

Miodrag Kostić i Novak Đoković obezbijedili let za malu Sofiju

Miodrag Kostić i Novak Đoković obezbijedili let za malu Sofiju
Foto: Instagram | Miodrag Kostić i Novak Đoković obezbijedili let za malu Sofiju

Sofijin otac, Stefan Markuljević zahvalan je svim učesnicima humanitarne akcije u okviru koje je do sada sakupljeno 2,4 miliona dolara.

"Hvala celoj Srbiji koja je učestvovala u prikupljanju novca za lečenje Sofije. Posebno smo zahvalni Miodragu Kostiću i njegovoj kompaniji, kao i Novaku Đokoviću, jer je njihova pomoć došla kao kruna ove akcije za bolji život naše Sofije. Bez njihovog angažovanja organizacija putovanja do Amerike, u uslovima pandemije virusom korona ne bi bila tako lako realizovana", izjavio je Markuljević.

Sofiji Markuljević sa samo dva i po mjeseca utvrđena je rijetka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - spinalna mišićna atrofija tip I. Djeca s ovom dijagnozom žive najviše dvije godine, a jedina šansa za malu Sofiju je hitno liječenje u inostranstvu, čiju su realizaciju, osim cijele Srbije, potpomogli i kompanija MK Group na čelu s Miodragom Kostićem, kao i Novak Đoković.

Nedavno je Miodrag Kostić učinio sličan gest u Sloveniji, kada je organizovao privatan let za Ameriku za slovenačkog dječaka - Krisa Zudicha, kojem je takođe dijagnostifikovan oblik spinalne mišićne atrofije. Tada su slovenački mediji prenosili s posebnom pažnjom ovu vijest o humanom gestu jednog srpskog biznismena koji već par godina unazad posluje i u ovoj zemlji, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije