Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Mirno u Podgorici: Bez policije, saobraćaj normalizovan

Mirno u Podgorici: Bez policije, saobraćaj normalizovan
Foto: Anadolija | Mirno u Podgorici: Bez policije, saobraćaj normalizovan
Tanjug

PODGORICA - Situacija na ulicama Podgodice, nakon što je rano jutros poslije incidenata u parlamentu usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti, mirna je, nema pojačanog prisustva policije, a saobraćaj u centralnim ulicama je normalizovan, javlja reporter Tanjuga.

Kod Blaževog mosta više nema okupljenih sveštenika, vladika i građana, koji su na tom mjestu, u blizini Skupštine, proveli cijeli jučerašnji dan i noć, čitajući molitve.

Policije nema ni pored štićenih objekata - zgrada Parlamenta, Predsjedništva i Vlade.

Redovni godišnji sastanak predsednika vlade Crne Gore Duška Markovića sa privrednicima, koji je trebalo da se održi danas u 11 sati, odložen je, a parlament će danas u 14 sati nastaviti rad raspravom o drugim zakonskim prijedlozima.

Inače, sve centralne ulice u Podgorici juče su bile zatvorene za saobraćaj, a ni građanima nije bilo dozvoljeno da priđu parlamentu, kako bi se spriječio protest zbog usvajanja spornog zakona, koji je bio najavljen još prije dva dana.

Zatvaranje ulica je izazvalo burnu reakciju poslanika opozicije koji su zbog toga negodovali na početku sjednice, navodeći da se to nikada nije dogodilo u Crnoj Gori.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije